18/8/07

ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ / FRENCH BULLDOG – BOULEDOGUE FRANÇAIS





ΡΑΤΣΑ: Γαλλικό Μπουλντόγκ.
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ: Γαλλία.
ΙΣΤΟΡΙΑ: Αυτό το Μπουλντόγκ κατάγεται από το Αγγλικό, το οποίο οι βρετανοί εκτροφείς αφού εξήγαγαν στη Γαλλία, διασταυρώθηκε με άλλες ράτσες "toy" της Ευρώπης δημιουργώντας έτσι αυτή τη ράτσα που έγινε πολύ αγαπητή στους αριστοκρατικούς κύκλους του Παρισιού και της Γαλλίας του 19ου αιώνα.
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Είναι ένα μικρόσωμο, γεροδεμένο σκυλί που έχει ύψος από 37 μέχρι 39 εκ. και το βάρος του κυμαίνεται από 7,5 έως 14 κιλά. Το κεφάλι είναι δυνατό και τετράγωνο, τα μάτια μεγάλα, τα αυτιά “νυχτερίδας” (πλατιά στη βάση με στρογγυλεμένες άκρες) και η μύτη κοντή με πλατιά ρουθούνια. Το τρίχωμά του είναι κοντό, λείο και γυαλιστερό. Στα χρώματα μπορεί να είναι λευκό, να έχει ρίγες, να έχει το λευκό σαν βασικό χρώμα με σημάδια άλλου χρώματος, να είναι κόκκινο ή κίτρινο με σημάδια και ραβδώσεις.
ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Αν και η όψη του το κάνει να φαίνεται μοχθηρό εντούτοις, είναι πολύ φιλικό. Αγαπά τον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Δεν γαβγίζει συχνά και ποτέ χωρίς λόγο. Είναι πιστό, κοινωνικό και υπομονετικό σκυλί.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ: Είναι σκύλος συντροφιάς και μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη άσκηση και το φαγητό του είναι μέτριας ποσότητας. Δεν μπορεί να ζήσει σε ζεστά κλίματα και χρειάζεται ειδική περιποίηση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.